Bedrägerier

Polisen i Spanien varnar för en oroande ökning av bedrägerier med uthyrning av semesterboende via Internet, det kommer in anmälningar dagligen.


Oklart hur vanligt det är, men det förekommer, så försäkra ER om att det är OK!


Hur bedrägerierna utförs

Bedragarna annonserar ut lediga semesterbostäder på Internet, ofta med fin utsikt och till ett fördelaktigt pris – men utan att det är så billigt att det väcker misstanke. Det är bara det att de har inget att hyra ut, bilderna har de stulit från Internet – ibland från annonser som de verkliga ägarna har lagt ut.


Polisen säger att bedragarna skapar dessa konton på servrar i Östeuropa eller Afrika och de är hopplösa att spåra. Bedragarna har lärt sig att täcka över spåren. Kontakten mellan bedragare och offer sker hela tiden via e-post. Via e-post får offret besked om vilket konto pengar ska överföras.

Det handlar om e-postmeddelanden som tycks komma från Airbnb för att användas för reservationer av semesterlägenheter och att föra över pengar till konton som i verkligheten har öppnats med falska ID-handlingar.

Eller så använder bedragarna en ”mula” vilket är en person som tar på sig uppgiften att vara mellanhand och ta emot pengar och skicka dessa vidare tilll ett annat konto genom Western Union eller MoneyGram. ”Mulan” får som utbyte en provision på tio procent.


"Fake holiday villas and cottages can easily turn a dream into a nightmare, as two groups booking through HomeAway found out" 


https://www.theguardian.com/money/2013/apr/27/booking-cottage-summer-holiday-let


Så var vaksamma och naturligt misstänksamma! Ocvh verkar det väldigt billigt, så kan även det vara en varningsklocka!2018-10-16. Sydkusten.

Illegala semesterbostäder portade


Den ledande uthyrningsportalen Airbnb har uteslutit 18 000 bostäder i Andalusien som saknade behöriga tillstånd. Nära en tredjedel av portalens utbud i regionen har försvunnit, efter att endast de som är registrerade för korttidsuthyrning tillåts annonsera. Airbnb:s utbud är efter åtgärder på 40 800 bostäder, varav drygt hälften ligger i Málagaprovinsen.HÄR! ligger Las Flores Vid den röda ringen...nåja ring o ring..
Jag som försöker göra den här hemsidan:-)