NERJA VÄDER OCH KLIMAT

Väder och klimat, är ju en viktig faktor för oss Nordbor, eller hur?


Nerja är även starten på en 3 mil lång kustsräcka som heter; Costa Tropical, även om Nerja tillhör Costa del Sol också.

Skyddad av bergen Sierra de Almijara, så har Nerja ett mirkoklimat med ca 320 soldagar per år. Visst regnar det ibland, men även om det gör det på natten och förmiddagen, så kan solen skina från blå himmel på eftermiddagen. I och med att klimatförändingar globalt, så är det nu även svårare att säga att regn faller mest den och den månaden i Nerja. Men under Juli och Augusti faller nästan inget regn.


Nerja är ett av få platser i Världen, där man kan åka förtklassig utförsåkning på förmiddagen, vid Sierra Nevada, och bada i Medelhavet eller spela gold intill Medelhavet på eftermiddagen samma dag!Väder i Nerja beror ju till stor del på vilken månad på året ni funderar på!

December och Januari är nog de kyligaste månaderna, men det kan vissa dagar ändå vara runt 20 grader i skuggan om solen får värma på lite.

Men det kan även vara 12-13 grader och regn! Men helt klart, bättre väder än i Sverige är det alltid.


November, Februari och Mars är något varmare än Dec-Jan. Jag var själv i Nerja första veckan i Nov 2015. Det ar två halvdagar med mulet och regn. Övrig tid mest sol och 22-25 grader i skuggan på eftermiddagen. Vår pool höll då 20 grader i vattnet och den är inte uppvämd mer än naturligt!

Så 20-25 grader på dagarana, är inte direkt ovanligt!


April och maj så stiger temperaturen, så då är det mer normalt med 20-25 grader om solen skiner, för att i Juni ligga runt 25-30 grader på dagen, vilket även är vad September och Oktober brukar göra! Lite varmare i september, speciellt de första veckorna så klart.


Juli och Augusti är självfallet de varmaste månaderna, och mest befolkat med turister!

Sällan som det går under 30 grader på eftermiddagarna, och det är mer normalt med ca 35 grader. Nätterna är ljumna och nattetid kanske det faller ned till 20 grader, men inte lägre.


Minusgrader i Nerja, är väldigt sällsynt! Det kan ske någon enstaka natt under Vintern. Men som sagt: OVANLIGT!


Under Vintersäsongen, säg från 1 November till 30 April, är vädret lite som en normal Svensk sommar (södra och mellan Sverige)!


Det KAN regna och vara 12 grader, men det KAN vara soligt och upp mot 30 grader, och allt däremellan!

Studera följande statistiska väderuppgifter enligt den här länken, så får ni svaret på de funderingar ni möjligen kan ha!Playa Burriana i oktober månad!